Известие

Collapse
No announcement yet.

Капсули или прясно смляно кафе? (сутрешно кафене)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Недоумявам как може всяка втора тема да се превръща в битка максимум на втора страница.. Къде ви е толерантността? Ей, дебелоглав народ.
    Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
    My Red Love
    AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
      Недоумявам как може всяка втора тема да се превръща в битка максимум на втора страница.. Къде ви е толерантността? Ей, дебелоглав народ.
      Бих ти отговорил, но няма да е по темата.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Бих ти отговорил, но няма да е по темата.
        Ти пък ме удивляваш.. Всеки да пие каквото се иска. Кажете си кой какво харесва и не налагайте вкусовете си на околните.

В Италия ми сервираха кафе с размер на плюнка, което ставаше повече за дъвчене, отколкото за пиене. Народът масово се прехласва по туй, но слабо ме вълнува. Капсули-мапсули, ИлИ-милИ, лаваца-маваца.. Голям праз. Всичко е въпрос на вкус. За нищо на света не бих поставила едно от ежедневните си ритуални удоволствия в зависимост от мода или роб на снобски приумици.

Мисълта ми беше.. Не е лошо да уважаваме правото на другия да предпочита нещо, различно от харесваното от нас.
        Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
        My Red Love
        AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Ти за какъв се имаш, я се дръж малко по-прилично - като нищо не разбираш се образовай и не се дръж като гамен.
          Мислех да не пиша, но това ти мнение минава границите на всакакво уважение към потрбителте на този форум и се чуда къде са модераторите.

"Гамен" "нищо не разбираш" ще викаш на майка си. От такива като теб форумът е заприличал на .....

От кафе машини се вижда, че ТИ нищо не разбираш, така че не изказвай мнение повече в тази тема.

П.С. Пак ще повторя. Хубаво кафе става, когато матерялът е хубав. Без значение от технологията.
          Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
            Ти пък ме удивляваш.. Всеки да пие каквото се иска. Кажете си кой какво харесва и не налагайте вкусовете си на околните.

В Италия ми сервираха кафе с размер на плюнка, което ставаше повече за дъвчене, отколкото за пиене. Народът масово се прехласва по туй, но слабо ме вълнува. Капсули-мапсули, ИлИ-милИ, лаваца-маваца.. Голям праз. Всичко е въпрос на вкус. За нищо на света не бих поставила едно от ежедневните си ритуални удоволствия в зависимост от мода или роб на снобски приумици.

Мисълта ми беше.. Не е лошо да уважаваме правото на другия да предпочита нещо, различно от харесваното от нас.
            Именно, разни хора, разни идеали. Не е необходимо да се ходи до Италия, за да се разбере, че хората имат различни вкусове и принципи.
            В организацията, в която работех, за която знаеш, имаше и двата типа машини в стаята за незаконно пушене - голям като гардероб кафе-автомат, в която идваха от една фирма за подържка, и малка машинка с капсули, която се подържаше от 2 млади момчета - 80% от хората предпочитаха кафето от малката машинка, не заради момчетата, а заради вкусовите качества. След 10 месеца подмениха и нея - счупи се и тяхната машина.
            Кафето от автомата беше 20ст., а от тази с капсулите 33,33(3)ст.
            Отделно от всичко това - в съседната вила на едни приятели имаше от прословутите вече битови кафе-автомати - правеше също страхотно кафе, но до време - след първата година машината тотално и необратимо се потроши.

Всеки да си прави кафе с каквото си иска, но с традиционното ми Делонги и с традиционното ми кафе Нова Бразилия си караме десетки години без проблеми и е добре.
            Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщение
            Мислех да не пиша, но това ти мнение минава границите на всакакво уважение към потрбителте на този форум и се чуда къде са модераторите.

"Гамен" "нищо не разбираш" ще викаш на майка си. От такива като теб форумът е заприличал на .....

От кафе машини се вижда, че ТИ нищо не разбираш, така че не изказвай мнение повече в тази тема.

П.С. Пак ще повторя. Хубаво кафе става, когато матерялът е хубав. Без значение от технологията.
            Какъв си ти и за какво се бориш - изобшо не си в час.
            Last edited by old alfist; d.m.y г., 22:55.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

За мен пък най - доброто кафе, което може да се намери е Nespresso. Предлагат широка гама от аромати и вкусове и кафето им наистина е много хубаво. Проблема е в намирането на капсулите, но пък с повечко зор се получава.
              sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Най-убавото кафе е у шуше и от цаеевица.
                Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщение
                  абсолютно , но и машината дава отражение върху крайния продукт.
                  по принцип за най-хубаво кафе трябва да имаш смес от няколко сорта арабика и робуста, зърната да са пресни (да не са мазни отвън) и смлени на точната едрина непосредствено преди приготвянето.
                  големите брандове целят повторяемост на качествата на крайния продукт и леснота на ползване. готовите им смески дават повторяемост, а капсулите и двете , но не можеш да правиш някакво велико кафе с такъв материал.
                  точка

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                    Най-убавото кафе е у шуше и от цаеевица.
                    А бе какво им думаш....нема те разберат....невидиш ли, че си изпокъсаха копчетата за неква леблебия в капсули....остави това, ами почнаха и ръкохватките на кафе машините да си мерят..))
                    Last edited by Бобби; d.m.y г., 07:25.
                    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Тъкмо да се заяда с мода, че все още не сме стигнали до петата страница и на!
                      "кафе" в шУше и от царевица.
                      С една дума-чети подписа ми!
                      Ей на това му се вика постоянство!
                      Капсули или не?
                      Ами някак си не ми харесва, някой да ме ограничава в експериментите.
                      Аз от къде да знам, какво има в капсулите?!
                      Ясно е, че са направени не само за удобство, а и да скрият пълнителите, с които ще ги напълнят след време.
                      И още: в късото кафе няма никакъв кофеин. Тоя, който твърди, че от него му се опулвали очите, да знае, че това е чисто внушение. Кофеина е в дългото кафе или по-точно във "втората цедка". За това италианците пият по десет и нищо им няма, ама я им дай едно френско и почват да се вайкат.
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

абе в тия капсули определено има повече кофеин от нормалното. затова и не ги харесвам. ако искаш да ти изскочат очите и в аптеките продават кофеин, но на човечеството са познати и по-добри отрови
                        точка

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                          А бе какво им думаш....нема те разберат....невидиш ли, че си изпокъсаха копчетата за неква леблебия в капсули....остави това, ами почнаха и ръкохватките на кафе машините да си мерят..))
                          .....

---------- Post added at 14:35 ---------- Previous post was at 14:25 ----------

Аз пък дома си пия кафе от каничка,шварц-марц,френско,филтър.....в различните държави различно му казват.
                          Взимам или Якобс или от Лидл.....Якобс и Дау Егбъртс от Гърция са по-арни.

Comment

.....

---------- Post added at 14:35 ---------- Previous post was at 14:25 ----------

Аз пък дома си пия кафе от каничка,шварц-марц,френско,филтър.....в различните държави различно му казват.
                            Взимам или Якобс или от Лидл.....Якобс и Дау Егбъртс от Гърция са по-арни.
                            Какво ми се зъбиш....аз пия кафето с коняк, уйски, с бира дори и с мастика......какви са тия канички дет ми ги размяташ....ай ма на....
                            А забравих да кажа, че мога да гледам на кафе)

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                              Какво ми се зъбиш....аз пия кафето с коняк, уйски, с бира дори и с мастика......какви са тия канички дет ми ги размяташ....ай ма на....
                              А забравих да кажа, че мога да гледам на кафе)
                              Язе пъ на шуше....кат видя шуше и знам,че ще свърши.

Comment

Язе пъ на шуше....кат видя шуше и знам,че ще свърши.
                                Тебе нема, какво да ти гледам....ти сам си познаваш))

Comment

Working...
                                X